Usein kysyttyä

Kenelle kiropraktiikka sopii?

Kiropraktiikka sopii aivan kaikille ikään ja kokoon katsomatta, myös raskaana oleville. Se on lääkkeettömänä turvallinen hoitomuoto, jolla saadaan apua moniin hyvinkin erilaisiin ongelmiin.

Kuinka monta hoitokertaa tarvitaan?

Lähdemme aina liikkeelle yhdestä käynnistä. Tutkimme tuolloin millainen sinun tilanteesi on ja miten voimme auttaa juuri sinua.

Auttaako kiropraktiikka päänsärkyyn?

Tutkimusten mukaan kiropraktiikka on tehokas apu, kun oireena on päänsärky. Useat asiakkaamme ovat saaneet apua päänsärkyongelmiinsa – samoin niska-hartiaongelmiin, jotka monesti ovat päänsäryn syitä.

Auttaako kiropraktiikka migreeniin?

Tutkimusten mukaan kiropraktiikka on tehokasta, kun oireena on migreeni. Useat asiakkaamme ovat saaneet hyvin apua migreeniin ja pystyneet vähentämään lääkkeiden määrää roimasti tai jättämään ne kokonaan pois.

Auttaako kiropraktiikka, jos oireena on alaselkäkipu?

Alaselkäkipu on maailmanlaajuisesti yleisin syy hakeutua kiropraktikon hoitoon ja useat asiakkaamme ovat saaneet siihen hyvin apua. Monien tutkimusten mukaan kiropraktiikka on alaselkäkivun hoidossa kaikkien tehokkainta niin tulosten kuin kustannustenkin valossa.

Suomessakin alaselkäkipu on myös yksi suurimmista sairaspoissaolojen aiheuttajista. Yksi sairaspäivä maksaa työnantajalle keskimäärin 300 €.

Voinko tulla kiropraktiseen hoitoon jos minulla on välilevyn pullistuma?

Ehdottomasti voit. Välilevyn pullistuma on merkki siitä, ettei selkäranka ole enää aikoihin toiminut normaalisti. Koska selkäranka on kokonaisuus, aiheuttaa pullistuma rasitusta muuallekin rankaan. Kiropraktiikka on tehokas ja turvallinen hoitomuoto, kun kyseessä on välilevyn pullistuma tai välilevytyrä.

Voiko hoitoon tulla, jos on raskaana?

Kyllä toki, ja kannattaakin. Selkärangan ja hermoston optimaalinen toiminta on tärkeää niin äidille kuin kehittyvälle lapsellekin. Raskauden edetessä kasvava vatsa muuttaa äidin ryhtiä ja rasittaa selkärankaa. Onkin erityisen suositeltavaa hoitaa mahdollisia kipuja ja oireita kiropraktikolla lääkkeettömästi.

Monet asiakkaamme, jotka ovat useamman lapsen äitejä ovat kertoneet säännöllisen kiropraktisen hoidon helpottaneen raskauksia ja synnytyksiä huomattavasti.

Minkä ikäisenä kiropraktiseen hoitoon voi tulla?

Nollan päivän ikäisenä. Ensimmäiset muutokset rangan normaaliin liikkuvuuteen saattavat tulla jo sikiöaikana. Siksi lasten rangan tarkastaminen on tärkeää: hoitamalla pienet ongelmat pieninä, säästytään todennäköisemmin isoilta ongelmilta isona.

Miksi vauvojen ja lasten kannattaa käydä kiropraktikolla?

Jo synnytyksessä vauvan niskat voivat joutua koville. Myös lapsen arkeen kuuluvat pienet kaatumiset, törmäykset ynnä muut tapahtumat, jotka vaikuttavat selkärangan toimintaan aikaansaaden pieniä ”jumeja” sekä muutoksia hermoston toimintaan. Näiden harmittoman näköisten tapausten vaikutukset voivat ilmetä erilaisina oireina vasta vuosien kuluttua.

Siksi pienetkin lapset kannattaa tuoda tarkastukseen ja hoidattaa pienet jumit heti pois, ennen kuin ne kehittyvät suuremmiksi, vaikeammin hoidettaviksi ongelmiksi.

Näinä päivinä myös vähentynyt liikunnan määrä ja erilaisten ruutujen ääressä viihtyminen ovat selkärankaa rasittavia tekijöitä. Mitä aikaisemmin ongelmat korjataan ja selkärangasta aletaan pitää huolta, sitä paremmat mahdollisuudet lapsella on kasvaa ja kehittyä normaalisti.

Kuka voi tulla kiropraktikolle hoitoon?

Kuka tahansa, joka haluaa elää terveempää elämää ja voida paremmin. Kiropraktikon vastaanotolle tuloon et tarvitse lääkärin lähetettä.

Onko kiropraktinen hoito turvallista?

Kyllä on. Kiropraktikon potilasvahinkovakuutusmaksu on pienin mahdollinen. Se kertoo kiropraktiikan turvallisuudesta. Esimerkiksi lääkäreiden potilasvahinkovakuutusmaksut ovat huomattavasti suuremmat.

Sattuuko kiropraktinen hoito?

Adjustointi eli kiropraktinen hoito ei yleensä satu. Jos lihasjumi on jatkunut pitkään tai on akuutissa vaiheessa, saattaa hoidon jälkeen tuntua arkuutta, joka menee kyllä ohi muutamissa päivissä. Arkuutta ei tarvitse säikähtää. Kyse on yksinkertaisesti siitä, että liikeratojen kasvaessa kudokset venyvät ja ”joutuvat” jälleen toimimaan pituudessa, jossa ne eivät ole vähään aikaan toimineet.

Auttaako kiropraktiikka, jos oireena on iskias?

Kiropraktikon tehtävä on palauttaa selkärangan ja hermoston normaalia toimintaa, joka mahdollistaa paranemisen. Siksi useat asiakkaamme ovat saaneet hyvin apua iskiasvaivoihinsa.

Voinko tulla kiropraktikolle hoitoon, jos selkä on todella kipeä?

Kyllä voit ja kannattaa: kun selkä on kipeä, on siellä yleensä myös tulehdusreaktio käynnissä. Tällöin keho korjaa kudoksia tekemällä arpikudosta ”ristiin rastiin” ko. alueelle. Mitä pikemmin normaalia liikettä estävä arpikudos saadaan purettua hoidon avulla, sen nopeampaa on myös paraneminen. Näin toimien estetään myös ongelman pitkittyminen.

Voinko tulla kiropraktikolle, jos selkärankaa on jäykistetty?

Kyllä voit: jäykistys aiheuttaa lisää rasitusta muualle selkärankaan ja siksi rangan hoitaminen säännöllisesti on erittäin tärkeää. Muuten ongelma helposti leviää isommalle alueelle ja muuttuu hankalammin hoidettavaksi. Kiropraktikkomme ovat selkärangan ja sen toiminnan erikoisasiantuntijoita ja osaavat ottaa huomioon tehdyt leikkaukset.

Voinko tulla kiropraktiseen hoitoon, jos minulla on selkärankareuma?

Kyllä voit: kiropraktikko valitsee kiropraktisista hoitotekniikoista aina tapauskohtaisesta juuri sinulle sopivan vaihtoehdon.

Löystyvätkö nivelet kiropraktisessa hoidossa?

Eivät. Tutkijoiden mukaan niveliä pitäisi adjustoida eli hoitaa kiropraktisesti satoja kertoja päivässä kymmenien vuosien ajan, jotta ne alkaisivat löystyä.

Tuliko mieleesi vielä jokin terveyteen tai kiropraktiikkaan liittyvä kysymys? Soita tai laita viestiä!