Meille kiropraktiikka on ihmisen kuuntelemista, tutkimista ja kehon normaalin toiminnan palauttamista. Muutamalla sanalla sanoen kyse on kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja terveydestä. Kiropraktiikka on tutkitusti tehokas apu erilaisiin ongelmiin, sekä hyvinvoinnin ja terveyden ylläpitämiseen.
Oireina huimaus, selkäkipu, päänsärky?
Asiakkaamme ovat saaneet hyvin apua mm. seuraaviin ongelmiin:
- päänsärky
- migreeni
- alaselkäkipu
- iskias
- niskakipu
- välilevyn pullistumiin liittyvät kivut
- olkapääkipu
- käsi- ja jalkakipu
- jäätynyt olkapää
- hartiakipu
- käsien ja jalkojen puutuminen tai tunnottomuus
- selittämättömät rytmihäiriön tunteet
- huimaus
- tasapainohäiriöt
- korvatulehdukset
- ummetus
- uniongelmat
- lapojen välinen kipu
- refluksitauti
- suolisto-ongelmat ja vatsavaivat
- astmaoireet
- näköhäiriöt
- selittämättömät kipuoireet
Jos mietit, olisiko kiropraktiikasta apua juuri sinun ongelmaasi tai terveytesi parantamiseen, soita meille ja kysy.
Kiropraktikon koulutus
Kiropraktikko Markku Turpeinen on ensimmäisenä Suomessa suorittanut maisteritason kiropraktikkokoulutuksen Portsmouthin yliopistossa. Kiropraktikko Toni Talvitie puolestaan erikoistuu ensimmäisenä Suomessa vauvojen, lasten ja raskaana olevien kiropraktiseen hoitoon. Hän on valmistunut Barcelonan yliopistossa (Barcelona College of Chiropractic/Universitad Pompeu Fabra).
He molemmat ovat ainoina Suomessa suorittaneet ryhdinkorjauksen CBP-tutkinnon.
Kiropraktikoksi opiskellaan yliopistossa. Opintojen kesto on noin 5 vuotta, joista kaksi ensimmäistä vuotta ovat hyvin samankaltaisia lääkärikoulutuksen kanssa. Tämän jälkeen kiropraktikoiden koulutuksessa keskitytään kehon normaalin toiminnan ja terveyden palauttamiseen, lääkkeettömästi.
Kiropraktikoksi voi opiskella mm. Espanjassa, Englannissa, Tanskassa sekä Yhdysvalloissa. Suomessa kiropraktikkokoulutusta ei ole.
Kiropraktikko on suojattu ammattinimike, jonka käyttäjältä vaaditaan 4–5 vuoden yliopistotutkinto. Nimikesuojausta on säädetty laissa terveydenhuollon ammattihenkilöistä (559/1994) ja myöhemmässä asetuksessa (1338/2007). Koulutusvaatimusta valvoo Terveydenhuollon oikeusturvakeskus, jonka rekisteröimiä kiropraktikkomme ovat.
Mikäli sinulla on ryhtivirheitä, varmista että kiropraktikkosi on saanut koulutuksen ryhdinkorjaukseen.