Selkäranka ja ryhti

Selkäranka suojaa sisällään kulkevaa selkäydintä. Siitä haarautuva ääreishermosto jakautuu rangan nikamaväleistä joka paikkaan kehossa. Tätä kautta tieto aivoista kulkee kehoon ja takaisin. Koska aivot kontrolloi jokaista toimintoa kehossamme, on häiriötön tiedonkulku tässä linjassa terveen elämän edellytys.

Tiedon kulkua hermostossa voivat häiritä selkärangan nikamien virheasennot. Niitä voi olla kahden nikaman välissä, tai laajemmalla alueella kuten esim. skolioosissa. Kiropraktikkomme ovat koulutettuja havaitsemaan ja hoitamaan näitä ongelmia.

Alla olevasta kuvasta näet, mistä kohtaa selkärankaa hermot haarautuvat eri kehonosiin. Rangan liikkuessa ja toimiessa normaalisti liikkuvat viestit näitä reittejä pitkin hyvin.

Selkärangan rakenne

Normaalisti toimiva selkäranka kestää hyvin rasitusta. Mitä säännöllisemmin sitä huolletaan, sen paremmin se kestää elämän erilaisia rasituksia. Huonosti liikkuva selkäranka heikentää hermoston toimintaa ja kuluu nopeammin, aivan samalla tavalla kuten esim. väärässä asennossa oleva auton rengas.

Edestä katsottuna selkärangan tulisi olla suora, sivusuunnassa siinä tulisi olla tietyt kaaret kaula-, rinta- ja lannerangassa. Kiropraktisen korjauksen tavoite on selkärangan normaali ryhti ja toiminta.

Jos oma tai läheisesi ryhti mietityttää sinua, soita ja varaa aika tarkastukseen ja ryhtikuvaukseen.